Er chokolade SUNDT? og kan det nedsætte inflammation i kroppen?
Chokolade bibeholder et sundt stofskifte.
Undersøgelser viser, at mørk chokolade er rig på antioxidanterne polyfenol, flavanol, catechin og andre naturlige stoffer, som forhindrer eller svækker ødelæggende iltning.
Antioxidanter har mange biologiske egenskaber, der balancerer iltningsprocesser i kroppen og bibeholder et sundt stofskifte.
Chokoladens helbredseffekt
Det er kakaoen der kan have en positiv effekt på helbredet.
Kakao er magisk
Det er dette magiske pulver, som leverer den positive effekt.
Jo mere kakao i chokoladen, desto bedre.
Flavanoler er et kemisk stof, som falder ind under flavanoider, der igen er en form for polyfenoler, som ofte kaldes antioxidanter.
Antioxidanterne beskytter celler, proteiner og arvestof i vores kroppe.
Det ser ud til, at flere af stofferne har en positiv effekt mod betændelse i kroppen, og at de kan forebygge hjerte-kar-sygdomme.
Det er jo virkleig noget vi godt kan lide, for inflammation er et kæmpe problem for vores sundhed genneralt.
Hvad har chokolade tilfælles med grøntsager?
En anden velkendt kilde til antioxidanter er frugt og grøntsager, som har lagt grobund for sammenligningen og for påstanden om, at mørk chokolade bør opfattes som én af de fem portioner frugt og grønt, vi bør spise om dagen.
»Når det kommer til frugt og grøntsager, er der tilpas mange beviser, der tyder på, at det er indtaget af polyfenoler i tillæg til vitaminer og fibre, giver en positive effekt,«
Hvor hurtig en effekt? hvor meget skal man spise, før det kan mærkes?
Anbefalingerne er forskellige - det kunne være 9 gram om dagen, som er ca. 2 stykker chokolade.
Den køber vi gerne ind på.
"Så der er gode grunde til at spise god kvalitets chokolade"