Skip to content

Din bolig påvirker dig mere, end du måske lige tænker over

INDRETNING AF DIN BOLIG

Hvordan indretter jeg min stue og bolig optimalt og hvordan får jeg mere lys ind i min bolig.

Indretning har større betydning for vores velbefindende, end vi lige er beviste om.

De farver og møbler vi omgiver os med, spiller en stor rolle. Det naturlige lys vi har i vores boliger påvirker vores sundhed og dit energi niveau, samt det får vores hjem til, at virke større og mere luftigt.

Facebook gruppe Deluxboligstyling

Du har mulighed for, at søge inspiration i vores Facebook gruppe Deluxboligstyling hvor vi deler med hinanden find den HER

Hvad kan du gøre for at få mere lys ind i din bolig:

  • Mal lyst i din bolig – det trækker lyset mere ind i din bolig – mørke farver kan spise lyset.
  • Du kan let skabe kontrast med møbler i din bolig – på den måde kommer rummet til, at virke større.
  • Vælg blanke materialer på overflader, på den måde sender du lyset rundt i rummet.
  • Ikke alt for mange planter i dine vinduer erstat dem med noget glas der sender lyset videre ind i rummet.
  • Vask vinduer mindst ca. 3 gange om året måske ofte i sommer perioden, hvor du gerne vil have ekstra lys ind. På den måde skaber du igen mere lys i din bolig og trækker lyset ind.
  • Tænk lys ind fra flere vinkler – måske et ovenlysvindue vil give dig en lettere fornemmelse i rummet, mange boliger med lavt til loftet får nyt liv med så enkelt et løft, som et nyt vindue kan tilføre rummet. Det giver dig også lys i din bolig på flere tider af døgnet alt efter, hvor solen rykker sig rundt på dagen og det skaber lethed i din bolig.
  • Er der noget, der stjæler lyset fra din vinduer, kig på din have, måske står der et stort træ eller en busk, der skygger for lyset, så overvej om det skal væk. Hvis du anlægger en terrasse så vælg lyse materialer, som igen skaber mere lys.
  • Ovenlys vinduer giver dig en følelse af lethed og visuelt højere til loftet end der er. Vælger du et ovenlysvindue, så får du dobbelt så meget lys ind i din bolig end ved et alm. vindue. Du kan måske skimte stjernerne igennem, det er også lidt hyggeligt.
  • Med ovenlysvinduer får du også et bedre indeklima og du sparer på elregningen fordi du får mere naturligt lys ind i din bolig.